Vi växer i Stockholm!

Vi är väldigt glada att Joakim Grönberg börjar hos oss som kundansvarig för Stockholm och Mälardalen. Joakim kommer närmast från Wennerström Ljuskontroll och har lång erfarenhet av belysningsstyrning. Välkommen Joakim!

Smart belysning – Hybrid

ActiveLights Hybrid – Den utnyttjar solenergi i första hand och lagrar i batteri, vid behov växlar den över till elnätet. Det bästa av två världar sol och el. För att spara energi och inte störa djurlivet är Hybrid-stolpen utrustad med närvarosensor samt olika programmerbara ljusscenario över dygnets timmar. Man kan även använda Hybriden som en ”nödbelysning” om elnätet försvinner.
Till Hybridstolpen väljer man valfri LED-armatur efter tycke och smak. Nedan kan ni se ett exempel från Nya Hovås i Göteborg, där har kunden valt en parkarmatur från Focus/Fox Sky Park.

Vi är med på Gatubelysningsforum

Vi blir en del av industrikoncernen Sustainion Group

Vi är glada att meddela alla kunder och partners att vi numera är en del av industrikoncernen Sustainion Group https://sustainion.se/. Med våra nya ägare stärker vi bolaget på resan för ett smartare samhälle. Läs mer:

Vi blir en del av Sustainion Group

Vad säger våra kunder?

Ataniyaz Ataniyazov belysningsansvarig Sundsvalls kommun.Lyssna på P4´s reportage om hur en kommun kan spara upp till 80% energi utan att försämra ljuskvaliteten för invånarna.

Sundsvalls kommun om närvarostyrning

Se film om Sundsvalls projekt Film om Sundsvalls projekt

”Västkust Armaturen”

Vad har 8 kommuner i Bohuslän gemensamt?
Svar:
Alla har de har investerat i våra hållbara armaturer – sedan 2013 har vi levererat LED-armaturer till den tuffaste miljön man kan tänka sig,
salt-blåst-sol. Vi kallar den numera ”Västkust Armaturen” och den finns i flera modeller och färgtemperaturer med och utan styrning.

Läs mer:

Västkust Armaturen

Vi har flyttat!

Välkomna till Nordbygg 2022

Besök oss på Nordbygg 26/4 till 29/4. Vi finns på Innovationsarenan och är nominerade till årets mest innovativa produktnyhet – ActiveLights Hybrid #hybrid#solar#smartcities#svensktillverkad

Nyhet Basic med Zhaga-kontakt

Armaturen har ett framtidssäkert DALI D4i drivdon.

Läs mer: Basic Zhaga D4i

Rött ljus för djurlivet!

Läs mer påBasic RED

Läs mer på IQ RED & Yellow

Nominerade till Nordbyggs Guldmedalj 2022!

Snart är det återigen dags att dela ut Nordbyggs guldmedalj för årets mest innovativa produktnyhet. Vår produkt ActiveLights Hybrid är en av 10 nominerade produkter till priset som delas ut i samarbete mellan Nordbygg och Svensk Byggtjänst. De nominerade produkterna har valts ut bland drygt 100 produkter som publicerats i Byggkatalogens nyhetsbevakning under 2021. Artikeln från 2021 om er produkt finns här:

https://byggkatalogen.byggtjanst.se/produkt/utomhusbelysning/activelights-hybrid-belysningssystem/191458

 

Årets mest innovativa belysning är en Hybrid!

Läs mer:ActiveLights Hybrid

Nya LED-dioder ger 50% mer ljus

Nu uppdaterar vi våra armaturer med de senaste LED-dioderna från Lumileds och Philips. De nya dioderna finns i Basic och IQ armaturerna. Vi erbjuder olika modeller från 2100 upp till 19000 lumen.

Hagaparken – Hybridbelysning

Läs mer om Statens Fastighetsverks satsning på hållbar belysning: Hybridbelysning i Hagaparken

Energisnål Nyhet!

ActiveLights Basic är en mycket prisvärd svensktillverkad LED-armatur anpassad för nordiska klimatförhållanden. Passar bra till gata, gång- och cykelvägar, fastigheter och parkeringsplatser. Med extremt energieffektiva LED-dioder (mycket lumen/watt) får man låga driftskostnader och bra ljus.

Mest lumen/kronor = Basic

Läs mer: ActiveLights Basic

Nyhet, Uteprodukter.se

Nytt spännande samarbete med Uteprodukter.se som kommer att erbjuda våra smarta solcellsprodukter till privatkunder, bostadsrätter och kommuner. Läs mer: https://www.uteprodukter.se/park-och-utemiljo/belysning

Nyhet Leading Light och Prismalence

Två svenska företag med spjutspetsteknologi inom sina respektive områden, erbjuder nu unika belysningssystem för industri, hamnar, parkering och idrottsplaner.  Läs mer:Nyhet! Prismalence och Leading Light inleder samarbete (swe)

Nu lanserar vi nya Connect 1.05.15

Nu lanserar vi nya ActiveLights Connect 1.05.15. Det smarta programmet där man enkelt styr och övervakar sin utomhusbelysning.

Med över 5 års erfarenhet av närvarostyrda och uppkopplade belysningssystem lanserar vi nu nya uppdaterade ActiveLights Connect 1.05.15. Den nya versionen innehåller tidsbesparande smarta funktioner som är utvecklade i samarbete med kommuner, fastighetsbolag och installatörer.  Läs mer: Nu lanserar vi nya ActiveLights Connect 1.05.15

 

Vi utvecklar standard för närvarostyrning (ASNU)

Under sena kvällar och nätter är många av våra stadsmiljöer fullt upplysta trots att de ofta är folktomma. Det är redan möjligt att spara stora mängder el med hjälp av avancerad närvarostyrning som varierar ljusnivån på belysningen. Tre svenska leverantörer (Leading Light, Fagerhult och LEDmore)  utvecklar tillsammans ett öppet kommunikationsgränssnitt (sk ASNU) som innebär att olika leverantörer kan samspela med sin teknik, vilket gör styrningen mer attraktiv för beställarna.

Läs mer: Innovationsprojekt sprider energieffektivt ljus i natten

ActiveLights Solar 5.0E

ActiveLights Solar 5.0 – smart soldriven belysning nu med godkänd eftergivlig konisk stolpe från svenska Northcone. Passar bra utmed Trafikverkets 70 och 90 vägar, enkel att montera direkt i standardfundament 108/900-1400.

Mölndal stad först med NOx

Läs mer: Mölndal stad blir först ut med att mäta luftkvalite

God Jul & Gott Nytt År alla miljövänner

Underbar vinterbild från Djurgården i Stockholm.

Vi växer och flyttar till nya större lokaler i Göteborg

From den 1 augusti finns vi i nya större lokaler på Datavägen 43F i Askim-Göteborg. Vi expanderar och har med de nya lokalerna samlat både produktionen av smarta armaturer och solcellsbelysning under samma tak i (armaturfabriken). Under hösten öppnar vi dessutom butik för våra installatörer och kunder – vi erbjuder snabba leveranser och lagerhåller de mest förekommande armaturmodellerna.

Ny design Solar 5.1

Innovativ solcellsbelysning med ny design och enklare montage.

Nyheter från Danmark

Artikel i Danska Installator, läs mer Installatören i Danmark

Bremdal strand, Danmark

Nyhet, Solar Retrofit

ActiveLights Solar Retrofit – Världspremiär för unik miljövänlig solcellsbelysning. Återanvänd era befintliga gatustolpar och konvertera till solcellsbelysning. Läs mer:Solar Retrofit

Se video från lanseringen på Elfack 2019

Vinnaren av elcykeln

Vinnaren av Elcykeln – tävling Elfack 2019 – blev Gunnar Herrstedt från Elektro-Centralen AB i Göteborg, grattis Gunnar

Ekerö spar upp till 80% energi

Ekerö kommun är miljömedvetna och installerar på närvarostyrd belysning på gång-och cykelvägar.

Senaste installationen är GC-vägen längs med färentunavägen.

Se film om hur ActiveLights IQ fungerar.

Tack alla som besökte oss på Elfack

Elfackmässa i Göteborg blev en succé med 23000 besökare. Vi tackar alla som kom förbi vår monter och tog del av alla produktnyheter.

 

 

Nyhet ActiveLights Connect IoT

IoT-plattform för smarta städer

Nu lanserar vi ActiveLights Connect IoT – en kraftfull och skalbar plattform för smarta tidsbesparande tjänster såsom driftövervakning-trafikdata-luftkvalitet-energiförbrukning.

Läs mer: ActiveLights™ Connect IoT

LED-belysning med batteribackup

ActiveLights Pro Sea 20B är anpassad för nordiska klimatförhållanden. Armaturen har en vandalsäker opalkåpa, speciallinser och LED-dioder av högsta kvalité. Sammantaget ger det en trygg och säker belysning med en lång driftstid på över 100.000 timmar. Pro 20B levereras med batteribackup för 10 timmars kontinuerlig drift vid eventuellt strömbortfall.

Läs mer:ActiveLights Pro Sea 20B (swe)

Smarta energibesparande lösningar

 

Med ActiveLights IQ närvarostyrd belysning spar ni energi och Co2 från dag 1. Merkostnaden för styrning räknar man hem på ca 7 år. Med en armaturlivslängd på minst 25 år är våra armaturer det självklara valet.

Vi är med på Elfack 2019

Besök oss i monter G06:12. Det blir premiär för nya och hållbara belysningssystem utvecklade för fastighet och offentlig miljö.

Vi söker säljare i Stockholm

Vi växer och söker säljare till vårt Stockholmskontor

Läs mer: Jobba hos oss

Världsnyhet

Insplorion och Leading Light inleder samarbete för marknadsintroduktion av smarta belysningssystem med luftkvalitetssensorer

Läs mer: Pressrelease

Säkerhetsbelysning – sjöfart

ActiveLights Pro Sea – LED-armatur utvecklad för sjöfarten

Läs mer: Pro Sea

Säkerhetsbelysning – skolor

Välj ActiveLights IQ och du kan programmera din belysning för att skapa en ökad trygghet för barnen. Nattetid är belysningen närvarostyrd för att skrämma iväg obehöriga, läs mer på :IQ Fastighet

Struer kommun- väljer Solar 1.0

Struer kommun installerar ActiveLights Solar 1.0 på Bremdals strand.

Stora Aktiedagen i Göteborg 2018

Den 12 november är vi med på Stora Aktiedagen i Göteborg och berättar om företaget och vår resa mot Smartare belysning för hållbara städer #solarenergy#ledlightingsystems#smartcities#motioncontrol

Fastighetsmässa i Trelleborg

Vi är med på fastighetsmässan i Trelleborg och berättar om trygg- och energieffektiv belysning för bostäder och fastigheter.

Datum: 2018-11-29
Tid: 17:00-20:00
Ort: Trelleborg
Plats: Parken, Norregatan 46-48 Trelleborg

Läs mer: Fastighet 2018

Svedala installerar soldriven belysning

Svedala kommun tänker på miljön och installerar hållbar soldriven belysning mellan Svedala-Klågerup. GC-vägen är utrustad med 135 st Active Lights Solar 1.0 pollare samt Active Lights Solar 6.0 stolpar för övergångsställen.

 

Fossilfri belysning?

Fossilfri belysning? jo det finns…. Över 80 kommuner har installerat ActiveLights soldriven belysning. Förra veckan monterades det nya anläggningar i Kungsbacka, Svedala, Motala och Uppsala.

#solarenergy #smartcities #ledlightingsystems

Leading Light växer

Vi är mycket glada att Malin Iderud valt att börja jobba hos oss. Efterfrågan på hållbara lösningar ökar kraftigt, med våra smarta system IQ och Solar löser vi behoven av trygg-energieffektiv-hållbar belysning. Malin kommer att förstärka säljorganisationen på västra Sverige. Varmt välkommen.

Smarta städer 28-29 nov

Vi är med på den nya mässan för Smarta Städer 28-29 november i Kista. Besök oss och vi skall berätta hur man bygger Smarta belysningssystem för hållbara städer. https://smartastader.com/

Klimatklivet-investera i fossilfri belysning

Klimatklivet är en av statens viktigaste miljösatsningar. Det ger investeringsstöd till företag, kommuner, regioner och organisationer. Sedan 2015 har över 90 miljoner delats ut för att finansiera projekt som ska minska utsläppen.

Årets sista ansökningsomgång för Klimatklivet sträcker sig fram till 27 september.

https://www.naturvardsverket.se/klimatklivet

Nyhet! Säkra övergångsställen

ActiveLights IQ är marknadens i särklass mest kompetenta LED-armatur. Nu gör vi det möjligt att varna bilister och samtidigt optimera ljusflödet för gång- och cykeltrafikanter. Du får en trygg och säker trafikövergång samtidigt som du spar upp till 80% energi genom att det lyser med rätt styrka vid rätt tillfälle.

Invigning Gullholmen

Under påskhelgen invigdes den miljövänliga belysningen på Gullholmen/Hermanö

Vi söker säljare till Västra Sverige

Vill du vara med och skapa framtidens hållbara städer?

Vi leder utvecklingen av smarta belysningssystem och söker en hungrig säljare till Västra Sverige

Läs mer: Jobba hos oss

Kristianstad satsar på miljövänlig belysning

Åhus – Kristianstads kommun bidrar till en bättre miljö och installerar soldriven belysning signerad ActiveLights Solar 1.0

Nytt kontor i Malmö

Leading Light växer och öppnar kontor i Malmö. Vi välkomnar Henrik Johansson som kommer att ta hand om kunder i södra Sverige. Med Henrik ombord kan vi möta kundernas behov av smarta och hållbara belysningssystem.

Lövsta motionsspår invigt med IQ

Lövsta Motionsspår i Stockholm har nu fått sina nya ActiveLights 5-40 IQ armaturer installerade av Saferoad vägbelysning. Belysningen är närvarostyrd via IQ armaturerna för att ge rätt ljus vid rätt behov, dessutom spar kunden energi och pengar.

Skidspår – belysning i världsklass

Parkeringsplats

Vi söker Säljare till Västra Sverige

Läs mer på : Jobba hos oss

Sölvesborg väljer Solar 2.0

Sölvesborg satsar på miljövänlig soldriven belysning för GC-väg mellan Sölvesborg och Mjällby.

Se artikel i Sydöstran:

https://www.sydostran.se/solvesborg/en-lysande-ide-ska-ge-tryggare-cykelvag/

Djurgården lyser upp

 

Kungsbacka väljer IQ

Kungsbacka kommun installerar ActiveLights IQ 5-40 på nya gång- och cykelvägar i Särö. IQ armaturerna är närvarostyrda och ger rätt ljus vid rätt tillfälle, genom närvarostyrningen spar kommunen upp till 80% energi och visar medborgarna att belysningen inte måste lysa på full effekt då ingen är ute och går eller cyklar.  Systemet är inställt att lysa med full effekt från skymning och fram till 22.00, därefter är den närvarostyrd med ett grundljus på 20% och ett ljus på 100% vid rörelse.

Gullholmen väljer Solar 1.0

Genombrott för smart miljövänlig soldriven belysning.

Gullholmen väljer att installera miljövänlig belysning på 4 km gångväg vid Hermanö. GC-vägen utrustas med ca 250 st soldrivna pollare som ökar tillgängligheten men framförallt ökar tryggheten för de boende och besökare. Västra Orust Energi Service AB utför installationen.

Artikel i GP – läs mer

Klimatklivet – 500 MSEK extra 2017

Bästa klimatnytta vinner! Total utsläppsminskning / investeringskostnaden = Klimatnyttan
Glöm inte söka pengar till nya projekt med smart soldriven belysning.

Klimatklivet läs mer

Unika stolpar Imatra Finland

Unika specialdesignade belysningsstolpar med ActiveLights IQ 10-90

Ny belysning i Göta älv

Sjöfartsverket byter ut äldre belysning mot ActiveLights Pro Sea

LED-armatur som drivs med 24VAC

Nu kan vi erbjuda vår ActiveLights Pro i 24VAC utförande

Ny installation i Finland

Imatra kommun installerar närvarostyrd belysning ActiveLights IQ och spar 80% energi

ELFACK 2017 9-12 maj

Hämta din kostnadsfria entrébiljett

Klicka här: Entrebiljett

Ny installation i Danmark

ActiveLights Solar 1.0 Lagunestien ud for Bremdal Strand 2017

31 st solcellslampor längs Lagunestien utanför Bremdal Strand

Nya LED-armaturer sjöfarten

Pro Sea Red -1

ActiveLights Pro Sea Red (650-660Nm)

Pro Sea green -1

ActiveLights Pro Sea Green (525-535Nm)

Elfack 2017

Besök oss på elfack 2017, övre hallen F01:41, vi visar det senaste inom hållbar belysning

Elfack-20171

Österlen

Hörby installerar soldriven belysning ActiveLights Solar 6.0 för att öka säkerheten på gång- och cykelväg

Hörby ActiveLights Solar 6.0 2017

Kristianstad

Kristianstad uppgraderar p-automater med hållbar smart LED belysning – ActiveLights Pro Parkning

Kristanstad-Pro Parkering 2017.03.15

Sjöfartsverket

Leading Light levererar ny LED-belysning till Trollhättekanal. Belysningen är utvecklad med sjöfartsverkets höga krav på materialval, ljusåtergivning, livslängd LED-dioder, färgtemperatur och IP-klassning. Vanliga LED-armaturer har oftast planglas vilket innebär att sjöfarten inte ser armaturens ljus från sidan. Sjöfarten navigerar efter vitt (4000K) och gult (1750K) ljus i kanalen och därför har Leading Light utvecklat en specialkåpa som reflekterar ljuset så att man ser armaturen på långt håll.

500x300-vit

4000 Kelvin

500x300

1750 Kelvin

KM2 Innovativ Grön Energi

Leading Light är med i forskningsprojektet KM2 Innovativ Grön Energi. Projektet finansieras av medel från EU regionala utvecklingsfonden, KK-stiftelsen, Länsstyrelsen och Sundsvalls kommun med flera.

Nytt linfäste

linfaeste-svart-bakgrund

lrec-10-75w-vit

lrec-10-75w-svart

Leading Light lanserar ett nytt och innovativt fäste för linmontage. Fästet är utvecklad i samråd med kunder och ledande installatörer. Linfästet är framtaget med fokus på hög flexibilitet och driftsäkerhet samt energismarta funktioner för den moderna staden.

Nyhet! ActiveLights™ Solar 2.0

ActiveLights™ Solar 2.0

ActiveLights Pollare 2.0 (RAL 5009)

Efterfrågad produkt som lyser med 30% vid skymning och 100% vid rörelse

 

Nyhet! ActiveLights™ Solar 1.0

ActiveLights™ Pollare i ny marin version, tänds vid skymning och 4 timmar, perfekt för att markera brygga eller kaj. Kräver ingen elanslutning

Marin3

 

 


 

ActiveLights Pro 5-25, Åhus GC-vägar

Åhus Kristianstad ESL 25W 2014

5m Stolpe cc 25-30m

ActiveLights Pro Parkning

Göteborg stad ESL-SREC 12W med skymningssensor 2015.1

Vår energisnåla ActiveLights Pro Parking för P-automat med inbyggd digital skymningssensor finns nu vid Fiskekyrkan i Göteborg.

Test med solcellsbelysning på hundrastplats

På hundrastplatsen vid Södra Nedanvägsgatan testar Mölndals stad en ny typ av belysning med solcellsarmatur. Belysningen använder solenergi med dubbla solceller. Den är helt oberoende av el och drivs med batteri, vilket laddas när det är dagsljus. Armaturen är utrustad med en rörelsesensor och lampan tänds när någon rör sig i närheten av stolpen eller en pelare som är i närheten av den.

 


 

Följ vårt nyhetsflöde på vår Facebooksida

(du behöver ej vara medlem i Facebook)

Gillaoss_120px